Болни сливици носят 4-годишно наказание за Дънекова

Хванатата в употреба на допинг българска лекоатлетка Силвия Дънекова е обяснила наличието на забранени субстанции в пробата си с възпаление на сливиците и последващо лечение на този проблем, става ясно от писменото й обяснение до Арбитражния съд по спорта (КАС).

Прави впечатление, че Дънекова е дала показания пред КАС, написани на български език и на ръка, се казва в становището на институцията. След това думите й били преведени на английски език, съобщава sportal.bg.

„Аз не поставям под въпрос резултатите от анализа на „А“-пробата, направени от допинг-лаборатория, която отговаря за Олимпийските игри в Рио през 2016.

В моя защита бих искал да заявя, че никога съзнателно не съм се опитвала да използвам вещества от забранения списък. Преди месец трябваше да вляза в болница заради абцес на сливиците абсцес със съпътстваща анемия. Лекуващия ми лекар ми предписа лечение с глюкоза, желязо, витамин С и рибоксин.

Това е единственото логично обяснение за мен как би могло да влезе забранено вещество в кръвта ми. Повтарям отново това не се случило съзнателно или умишлено“, са думите на Дънекова.

Снимка: Guliver/Getty Images

Подобни статии

Top