Бомбен атентат отложи мача на Дортмунд срещу Монако - DC news

Бомбен атентат отложи мача на Дортмунд срещу Монако

Бомбена експлозия отложи мача от 1/4-финалите в Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Монако. Експлозията е станала до автобуса на домакините от Дортмунд по пътя към стадион „Сигнал Идуна Парк”, съобщават немските медии. Дори е имало 3 бомби и 3 взрива, като всички стъкла на автобуса са изпочупени, а за радост жертви и сериозно пострадали няма.

Официалната страница на клуба в социалната мрежа Twitter съобщи, че е имало неприятен случай с возилото на отбора, при тръгването му към стадиона, а един човек е пострадал и е откаран в болница. Раненият е испанският футболист на вестфалци Марк Бартра, който е болница, но няма подробности за състоянието му, твърди „Билд”.

Инцидентът се е случил на улица „Витбройкер” на около 10 километра от стадиона на Дортмунд. Взривното вещество е било предварително заложено на улицата, а полицията разследва дали не става въпрос за преднамерен терористичен акт.

На „Сигнал Идуна Парк“ всичко е проверено и там няма бомби, успокояват домакините. Мачът ще се играе в сряда вечер от 19:45 часа.

Снимка: bild.de

Подобни статии

Top