Борислава Съйкова остава в Марица и през новия сезон

Централният блокировач остава в клуба за сезон 2024-2025 и ще помогне в битките в Шампионска лига и защитата на златния дубъл в България

Марица (Пловдив) запази още една от основните си състезателки за новия сезон – националката Борислава Съйкова. Централният блокировач остава в клуба за сезон 2024-2025 и ще помогне в битките в Шампионска лига и защитата на златния дубъл в България.

Съйкова пристигна в Марица през миналото лято и тя започва своя втори сезон в клуба. През изминалата кампания тя спечели титлата и Купата с маричанки и участва в мачовете в Шампионска лига.

Новото попълнение на шампионките е част и от женския национален отбор в последните години и сега е част от националния отбор за мачовете във Волейболната лига на нациите. Участвала е на Световното първенство през 2022-та година и на Европейското през 2021-а година и 2023-та година.

Съйкова е играла в румънските Арджеш (Питещи) и Белор (Галац), а в България е защитавала и цветовете на ЦСКА (София).

Борислава Съйкова е втората състезателка на клуба през новия сезон, след като в отбора остава и най-успешната волейболистка в историята на Марица – либерото Жана Тодорова.

ВК Марица пожелава на Борислава Съйкова нов златен дубъл и победи в Шампионска лига с екипа на шампионките!