Борислав Крачанов: Радващо е, че продължаваме традиция и увеличаваме броя на трофеите (ВИДЕО)

Жана Тодорова и Добрина Христоскова: Всяка една купа е изключително ценна

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов коментира спечелването на 9-та Купа на България във финала срещу ЦСКА (София).

„Радващо е, че продължаваме традицията да увеличаваше броя на трофеите. Мястото на купите е в Пловдив и не смятаме да даваше шанс на другите отбори. Мачът протече нормално, очаквахме да почнем с напрежение заради агитката на ЦСКА. И двата отбора не бяха играли пред такава агитка. Трябваше ни време да се отпуснем. Момента, в който се отпуснахме се видя разликата в класите. Проблем беше в третия гейм, че свалихме нашата концентрация, след като поведоха с разлика и им позволихме да се върнат и да го спечелят. Поздравления за момичетата, че в четвъртия гейм бяха максимално концентрирано и показаха защо сме дошли. Благодарим на цялото ръководство, което стои зад нас и ни подкрепя и са търпеливи към всички нас. Всяка една купа се изживява по съвсем различен начин. Радваме се, че изпълнихме една от целите си. Най-хубаво е да печелиш трофей“, заяви Борислав Крачанов.

Волейболистките на Марица (Пловдив) Жана Тодорова и Добрина Христоскова говориха след спечелването на 9-та си Купа България.

„Чувството винаги е страхотно да спечелим трофей. Хубавото е, че успяхме да спечелим трофея с много млад отбор и този трофей е много емоционален за мен. ЦСКА е отбор с традиции и не трябва да си мислиш, че всичко е свършило. Видя се в третия гейм успяха да се преборят, след като и ние направихме няколко грешки. Важното е, че в четвъртия гейм бяхме максимално концентрирани и да победим категорично. Този трофей е изключително ценен за мен, защото се завърнах след дълго отсъствие. Радвам се, че отново се завърнах в игра“, заяви Жана Тодорова.

„Всяка една купа е изключително ценна за нас и се радваме, че продължаваме серията“, каза Добрина Христоскова.