Борисов не е получил меморандума на ПП-ДБ, отиваме ли на избори

Определи предложенията в него като неприемливи.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ПП-ДБ. От първите 10 реда, които му прочела Мария Габриел, разбрал, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, каза той пред журналисти в парламента.

Определи предложенията в него като неприемливи. ГЕРБ-СДС не се отказват от Външно министерство.

„Аз не съм получил никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои, отговаря ли на Конституцията, на правилата, на правилника на парламента. Ние не сме получили никакъв меморандум. Аз не съм го чел, защото го нямам. Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял. Подобен документ се изготвя от работни комисии и когато е готов отива за подпис. Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко изречения, спрях я, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ направи компромис, всички останали министри са техни“, каза Бойко Борисов.

Вчера на стената си във Фейсбук Борисов написа:

Ние не сме клошари, за да ни „дават“ нещо, ние побеждаваме и си взимаме това, което е за ГЕРБ! България има нужда от нас, хората видяха какво направи „Промяната“. При 16% одобрение от българите, колегите искат цялата власт, министри, регулатори, областни управители, всичко. Интересуват се само от власт, ние не може да участваме в този процес до безкрай – преядоха! Ако си мислят, че така ще продължават с назначенията, горският ще дойде и ще изгони всички. Продължим ли така след 8 март, това ще е катастрофа, както за нас, така и за ПП-ДБ.

Той попита кой е съгласувал смяната на ръководството на най-важната агенция в държавата – АДФИ. Според Борисов ПП-ДБ еднолично и в разрез на всичко сливат НАП и „Митници”.

„Разбирам, че за ПП-ДБ избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията”, допълни Борисов.