Борисов откри новата пречиствателна станция на Раковски

11800140_1699668513594545_7588083298745574938_n

Всички спечелиха от постигнатото съгласие за конституционни промени. Това заяви при откриването на пречиствателна станция за отпадни води в Раковски премиерът Бойко Борисов. Според него съгласието за промени в конституцията не би могло да се получи без участието на всеки един – нито без Патриотичния фронт, нито без ДПС, Реформаторския блок, БДЦ или АБВ.

Ние дадохме един много добър знак на Европа и българите, че има смислени политици, които в такива моменти могат да го решат, коментира премиерът.

Според него над 90% от кметовете в страната работят добре и са създали екипи от млади хора, притежаващи необходимите знания и квалификации, езици и умения.

Оттук нататък всеки ден ще откриваме по 2-3 обекта, похвали се Борисов. Всеки ден излизат нови и нови неща и проекти, според плановете през следващата година дните няма да ни стигнат. Аз мисля, че това е една отличителна черта на нашето управление. Ние не делим кметовете, а помагаме на всички по равно и съответно министерствата с тях. Това води до своя положителен резултат, добави премиерът.

Всички, участвали в гасенето на пожара в Рила, ще бъдат наградени, каза още премиерът. Той успокои, че пожарът над Рилския манастир е локализиран.  Борисов благодари на всички, които са взели в участието на пожара – пожарникари, военни и доброволци.

Те работиха при нечовешки условия. Сега горите са изсъхнали, тревите също – всичко е като барут, затова призоваваме хората да внимават, защото след това нашите пожарникари рискуват живота си, докато гасят огъня, посочи премиерът.

Министър-председателят преряза лентата на новата пречиствателна станция в Раковски. В нея са вложени близо 58 млн. лв. В последните дни Mинистерски съвет е отпуснал още 1 млн. лв. за асфалтиране на улиците в Раковски.

Министърът на околната средва и водите Ивелина Василева също изтъкна, че този най-мащабен търговски проект носи много ползи за гражданите на общината. Тя уточни, че освен изцяло нова пречиствателна станция за отпадни води, е изградена и 150 км канализационна мрежа. Със завършването на този проект се осигурява и превенция срещу наводнения в общината, допълни Василева.

Снимка: Фейсбук

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top