Борисов: Очаквам утре към 10:30 да имаме управленска програма - DC news

Борисов: Очаквам утре към 10:30 да имаме управленска програма

„С лидера на ДПС говорихме за политиките, които смятаме да предприемем в новото правителство. Още в предизборната кампания заявихме възможните партньори за коалиция, но смятам, че предвид всички международни фактори трябва да имаме подкрепа в парламента и от другите партии“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата му с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ако председателството бъде взето, като основна тема и тук в парламента ще улесни много кабинета. Ако всички парламентарно представени партии участват ще можем да извлечем най-доброто“, допълни Борисов.

Той разкри, че между програмите на двете партии има много допирни точки в програмите. Въпреки това обаче ГЕРБ и ДПС остават опозиция в бъдещия парламент. Борисов обаче каза, че ще се опитат да работят заедно по определени теми.

„На всички им е ясно, че ако не се състави правителство и се отиде на избори, това е не само несериозно, но и ще рухне накрая икономиката. Очаквам утре към 10:30 да имаме ясна програма за управление“, завърши лидерът на ГЕРБ.

Източник: blitz.bg

Подобни статии

Top