Борисов получи заплашително писмо, не бил притеснен

Новите депутати от Пловдив и областта

Заплаха за премиера Бойко Борисов е получена в Министерския съвет, съобщи Нова телевизия. Информацията официално е потвърдена от правителствената информационна служба.

По неофициални данни от разследващи в деловодството е получено писмо със снимка на министър-председателя, патрони и заплашителни послания, изписани с изрязани от вестници букви.

Проведени са разпити на служители от Министерския съвет.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не е притеснен от заплахата, която е получил днес, съобщи БТА. Той каза това пред журналисти преди участието си във форум на фондацията „Конрад Аденауер“ по повод на тиражирана в медии информация за заплахи към него.
„Като събереш близо три милиарда лева повече от контрабандистите, това са нарушени интереси – цигарите, алкохолът, захарта, месата. Като спираш за 1,7 млрд. лв. поръчки, всеки ден някой уволняваш, всеки трябва да си поеме кръста. Нито ми е за първи път, нито ми е за последен път“, коментира премиерът. Той призова повече да не се обръща внимание на случая и да не се коментира.

Борисов припомни, че на Балканите вече са се случвали подобни действия и с други премиери, включително и в България. Той добави: „Ако някой си мисли, че ще ме уплаши и ще ги пуснем да правят каквото са си намислили – няма да стане.“

Премиерът отхвърли хипотезата, че заплахата срещу него е свързана с Делян Пеевски. Той заяви, че лично е натоварил вицепремиера Румяна Бъчварова да говори с Мартин Димитров за охрана, защото това не може да стане без негово съгласие. Премиерът е бил запознат с оперативното дело, от което е счел, че е наложително да се вземат мерки.

По отношение на Пеевски съмненията също са потвърдени, поради което са предприети мерки. „Поех риска по-добре да се обясня с вас, но да не рискуваме с лека ръка, живота на който и да е човек“, мотивира се Борисов. Според него, ако има подобни успешни действия срещу депутати или бизнесмен, това би дестабилизирало страната. Той изрази надежда, че в резултат на работата на службите ще излязат четири-пет убийства от миналото. Едното от които е от средата на 90-те, когато един човек е бил удушен, запален и хвърлен на влакова линия.

По повод на отстраняването на председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков, Борисов каза, че сигналите за нередности в Агенцията са се потвърдили и по тази причина е освободил Казаков от поста му и е сезирал главния прокурор.

 

Подобни статии

Top