Борисов с подарък за Пловдив навръх рождения си ден

Министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Пловдив Иван Тотев подписаха споразумение, с което държавата безвъзмездно прехвърля акциите си от „Свободна зона – Пловдив“ АД на общината.

Става дума за 141 988 акции или 46.4% от капитала, с които  Пловдив става мажоритарен собственик с близо 86 % дял.

Това е подарък за Пловдив от министър-председателя по случай собствения му рожден ден. Да му благодарим и да му пожелаем да е жив и здрав, обяви градоначалникът.

„Това е вторият проект за Пловдив след изграждането на залата на Колодрума, който заедно с Менда Стоянова движим за града. Пловдивският район ще продължи да се развива така успешно, както и досега и аз съм сигурен, че проблемът пред инвестициите в региона ще бъдат само недостатъчната работна ръка“, каза Горанов.

Придобиването на държавния дял в „Свободна зона” придава добавена стойност в развитието на региона, повишава конкурентоспособността на дружеството и повишава инвестиционния климат тук, коментира кметът на Пловдив.

Той допълни, че през следващите години към зоната ще бъдат приобщени още общински терени с цел разширяване дейността на дружеството чрез работещи предприятия.

Top