Боскос отново пред съда за катастрофата на Герджика

За пореден път днес Районният съд в Пловдив ще гледа делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който причини катастрофата до моста на Герджика и рани тежко чакащата на спирката ученичка Катерина Матеева. На 2 април делото бе отложено, за да бъдат изготвени две нови експертизи.

Едната от тях е съдебно-медицинска. Тя трябва да уточни какви са нараняванията на Катерина, тъй като се оказва, че тя има допълнителни травми, които могат да преквалифицират обвинението от причиняване на средна в причиняване на тежка телесна повреда. Тази експертиза е поискана от страна на гражданските ишци. Ако се приеме по-тежкото обвинение, то би увеличило присъдите на двамата подсъдими, ако бъдат признати за виновни.

Втората експертиза е техническа – на един от компакт-дисковете, приложени като доказателствен материал към делото, на който са записани кадри от катастрофата, предоставени от свидетел.

Припомняме, че по време на първото заседание Боскос се призна за виновен и поиска делото да се разгледа по съкратената процедура, а другият подсъдим по делото Васил Калев, отрече да има вина.

Катастрофата стана на 19 май, миналата година. Тогава, след удара между двата автомобила, колата на Боскос се отклонява от пътя и се забива в спирката до кръстовището, където Кари е чакала автобус.

В резултат на удара момичето бе с множество наранявания – счупване на черепа, счупване на краката и временна опасност за живота. Състоянието й още не се е подобрило, а има и усложнения при единия крак, съобщиха родителите й, които настояват за справедлива присъда.

 

Подобни статии

Top