Ботев дължи 48,5 млн., преструктурира дълга и не го чака съдбата на ТВ7

Ботев дължи 48,5 млн. лева на дружествата, които са финансирали клуба от 2011-а до 2014-а година, съобщи председателят на Сдружение „Ботев Пловдив” Апостол Апостолов. Това са фирми, които чрез заеми са дали средства за строежа на стадион „Христо Ботев”, изграждането на базата в Коматево и са обезпечавали текущо издръжката на клуба за трансфери и заплати за този период от около 3 години.

15 милиона са похарчени за събарянето и строежа до този момент на стадиона, 10 милиона за базата и почти 25 милиона за текущи разходи. След 2014-а година това финансиране приключва и Ботев започва да се самофинансира – чрез продажба на билети, на фенски артикули, на футболисти и чрез рекламни договори.

Ръководството вече е взело мерки тези дългове на акционерите да бъдат трансформирани в акции. Това ще се случи на следващото Общо събрание на клуба, а феновете на Ботев не бива да се притесняват, че синдици може да нахлуят в клуба и да направят циркове като в ТВ7.

Освен това, никой не може да има претенции към базата на Ботев в Коматево, която е дадена на клуба на концесия. Това пък успокои делегатите на Общото събрание на Сдружението кметът на район „Централен” Георги Титюков.

Събранието взе решение да натовари Ангел Палийски и адвокат Георги Несторов да преговарят с другия голям акционер в клуба ТЦ-ИМЕ, който вече от година бойкотира дейността му.

Снимка: bustras.com

Подобни статии

Top