Ботев иска да задържи Неделев и след края на сезона

Независимо от неяснотите около собствеността на Ботев, спортно-техническият щаб мисли за бъдещето на клуба и след края на лятото. Треньорският щаб иска да задържи в отбора звездата Тодор Неделев и след изтичането на договора му за преотстъпване от германския Майнц 05, съобщава „Меридиан мач“.

Националът има контракт до 30 юни, след което трябва да се завърне при немците. Ботев няма друг вариант, освен да се разбере с шефовете на тима от Бундеслигата за ново преотстъпване до Нова година. В противен случай Тодор Неделев трябва да бъде продаден на евентуалния си нов отбор.

Засега няма индикации, че техничарят и любимец на бултрасите ще получи нов шанс за пробив в едно от най-силните първенства, въпреки че отново изпъква сериозно на фона на нашата Първа професионална лига.

Негови близки обаче го съветват, че ако иска да изгради по-успешна кариера, той трябва да приеме опциите, които Майнц ще му предложат и той трябва да се бори за мястото си в чужбина. Германците вероятно ще искат да го пратят в някой от клубовете във Втора Бундеслига, където да трупа истински опит.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top