Ботев и Локо подписаха договора за ТВ-правата

Ботев и Локо подписаха за телевизионните права

снимка: donbalon.bg

Пловдивските Ботев и Локомотив подписаха новия договор за телевизионните права, като в рамките на следващите 5 години фирмата „Футбол Про Медиа“ ще изплати на клубовете общо 30 млн. лева.

Шеф на тази компания е собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, като на подписването бяха още президентът на БФС Борислав Михайлов, доскорошният шеф на фирмата Тодор Батков, както и президентите на всички отбори от „А“ група.

От телевизията, която излъчва българските мачове имат едно условие към клубовете – до 2 години всички стадиони трябва да бъдат с осветление. За момента такова нямат Ботев, Черно море, Хасково, Марек, Локомотив (Сф) и Славия.

За първите 2 години клубовете ще си разпределят по 5,5 млн. лева, на третата – 6 млн. лева, а за последните две години – по 6,5 млн. лева. Това означава, че по-силните отбори ще прибират по 700-800 хиляди лева от тв-права, което ще е доста сериозно увеличение в сравнение със сегашните суми.

Тези 30 млн. лева, които клубовете ще си разделят в следващите години, са втората най-добра оферта в историята на българския футбол. През 2008-а година „PRO.BG” подписа договор с БФС за 5 години, според който трябваше в този срок да изплати 51 млн. лева. Няколко месеца по-късно обаче телевизията фалира.

Подобни статии

Top