Ботев и Локо с призив за благотворителност на дербито

priziv

Футболистите на „Ботев” и „Локомотив” ще подкрепят кампанията за набиране на средства за лечението на привърженика на „жълто-черните”  Димитър Йовов, който страда от левкемия, пише в официалния сайт на клуба. Играчите от двата отбора ще се появят на терена преди началото на двубоя с фланелки, с лика на Митко и DMS номерът на дарителската кампания.

През юни месец тази година на Димитър Йовов от Пловдив е установена остра миелоидна левкемия – М4. Предвид младата възраст на пациента, Клинична комисия към УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив взима решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Димитър вече е подал заявление в Комисия за лечение в чужбина към Министреството на здравеопазването за финансиране на трансплантация в Германия, но едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиника „Хелиос” във Висбаден е на стойност 164 000 евро и сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия.

Настояща цел на кампанията:

Набиране на 164 000 евро за трансплантация в клиника „Хелиос”, Германия.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top