Ботев картотекира Самуел Акере в последния момент

Трима от новите ще започнат като титуляри срещу Марибор днес

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез получи отлични новини в навечерието на домакинството на Марибор. Ръководството на клуба реагира светкавично и успя да картотекира нов играч са сблъсъците със словенците на мястото на продадения на швейцарския ФК Цюрих Уме Емануел. Негов заместник ще е сънародникът му Самуел Акере, който на всичкото отгоре също е флангови нападател.

Първоначално изпадането на Акере от списъка с картотеки предизвика доста повдигане на веждите. Вчера от Ботев обявиха по нестандартен начин, че той е уреден в европейската централа. Направиха го в една от социалните мрежи. „Ами Акере? Къде е Акере? Защо Акере не е в групата“, написаха от Ботев в едно от „сторитата си“, а в следващото обявиха: „Спокойно, Акере е с нас и има право да играе срещу Марибор утре“.

Към Самуел Акере има интерес от чуждестранни клубове. И няма да е никаква изненада, ако бъде продаден до края на трансферния прозорец.

Поне три от новите попълнения на Ботев ще започнат като титуляри днес. Сигурен за място на върха на атаката срещу Марибор е централният нападател Антъни Уджа. 33-годишният стрелец изглежда като отлична находка. Защото веднага започна да бележи – реализира първи гол в контролата срещу Черно море (5:2), а след това и двете попадения в мрежата на Крумовград (2:0).

На вратата срещу словенците ще бъде Ханс Кристиан Бернат. Датчанинът бе взет за заместник на продадения в Русия босненски национал Хидайет Ханкич. Очаква се Бернат да бъде предпочетен пред Матвей Игонен и Даниел Кайзер.

По левия фланг на отбраната пък ще действа Андрей Йорданов. Именно върху българския национал ще падне изборът на Керкез. През миналата година твърд титуляр в тази зона бе гъркът Константинос Балоянис.

Източник: Тема спорт