Ботев може да се отърве от Чибамба, прати го във Виетнам

botev

Отлична възможност за взаимноизгодна раздяла между Ботев (Пловдив) и превърналия се в ненужен нападател Жоел Чибамба се появи на хоризонта. 27-годишният заирец, притежаващ и холандски паспорт, в момента кара пробен период във Виетнам, съобщава „7 дни спорт“.

Чибамба вече от няколко дни е на тестове в местен отбор. Той е заминал за азиатската страна преди последния мач на Ботев срещу Монтана. Най-вероятно виетнамците ще изпробват Жоел в контрола и е възможно до края на седмицата да има яснота дали ще го ангажират.

Чибамба не фигурира в плановете за бъдещето на треньора Николай Костов, който, след като пое отбора, трябваше да реши бъдещето му. По отношение на раздялата с нападателя има сериозен проблем, който трябва да бъде разрешен.

Той е свързан с факта, че Жоел през този сезон вече е играл за два клуба – арменския Улисес, който записа 2 мача в предварителните кръгове на Лига Европа, и Ботев (Пловдив).

Това означава, че за да се осъществи безпроблемната раздяла, Чибамба е нужно да си уреди трансфер в първенство, което се провежда по обърнат календар.

Именно такъв е шампионатът във Виетнам. Ако нещата с азиатците се получат, от „Коматево“ най-вероятно ще го пуснат, без да искат трансферна сума, въпреки че заирецът с холандски паспорт има договор с Ботев до лятото на 2017 г.

При положение че Жоел не успее да заиграе в шампионат с обърнат календар, след Нова година е твърде вероятно „жълто-черните“ да трябва да го държат в отбора до края на настоящия сезон, т.е. до май месец, до когато няма да има право да играе. А не е изключено играчът да предяви претенции за обезщетение до този период.

Veins does cause dry lips threw up after taking doxycycline how to get off does acne come Dosage chlamydia nose bleeds purchase doxycycline treatment for
500mg buying valtrex online generic versus. Valacyclovir serious side effects …
zyban cost in canada purchase zyban

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top