Ботев налива още 15 млн. за новия стадион! (СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) може да размрази строежа на клубния стадион след около месец. Чакат се последни уточнения с общината и държавни институции. Новите собственици на клуба са решили, че за довършването на Колежа ще им стигнат 15 милиона лева. За целта обаче ще бъдат орязани доста от екстрите, които бяха предвидени от старото ръководство, съобщава „7 дни спорт“.

Според неговите планове за строежа бяха необходими 34 милиона лева. В Ботев са преценили, че на този етап нямат нужда от бижу четвърта категория, което отговаря на полуфинал в европейските клубни турнири. На първо време ще бъде вдигната централната трибуна за 7000 зрители. Тогава отборът ще се завърне на „Христо Ботев“. После ще се строят на етапи и останалите сектори.

Налагането на млади играчи и стадионът са приоритет пред Ботев. „Защо да се класираме в Европа, ако ще играе в София или Бургас“, са отсекли от ръководството. Само бутането на стария стадион и полагането на основите глътна 10 милиона евро. Строителството спря след проблемите на КТБ на бившия шеф Цветан Василев, който в момента се намира в Сърбия.

Подобни статии

Top