Ботев на кръстопът: Да сложи осветление в Коматево или да играе в Стара Загора

Ботев няма да играе домакинските си мачове в Пловдив през новия сезон. От БФС са решили, че базата в Коматево, където канарчетата приемаха противниците си през последните 2 сезона, не е годна за провеждане на официални срещи за първенство, пише вестник „Марица“.

Драстичната мярка спрямо „жълто-черните“ е наложена заради липсата на осветление. Другата причина е, че ръководните фактори във футбола ни са сметнали, че стадионът в южния квартал не е достатъчно безопасен.

По всяка вероятност Ботев ще приема противниците си на новия стадион в старозагорския квартал Кольо Ганчево. Той е собственост на току-що приетия в „А“ група тим на Верея.

Другият тим от елита, който няма да домакинства на своя стадион, е Черно море. Варненци ще приемат гостуващите отбори в Каварна или Разград. За тях не е направен компромис, въпреки че собственикът на клуба Марин Митев е в Изпълкома на БФС.

От Ботев все още търсят изход от ситуацията и възможност да сложат осветление в Коматево.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Един коментар

  1. Леново написа:

    Доста сурово, не виждам защо пък точно тези отбори да не могат да си играят на стадионите. И Ботев, и Черно море си имат сравнително сносни стадиони, то не може всичко да е Ноу Камп. Липсата на осветление не е важна, при условие че всички мачове си се играят по светло, никой няма да тръгне да играе в полунощ. За моряците не е чак такъв проблем, те строят сега доста сериозно новия си стадион и до няколко години ще си играят вече там, ама за Ботев си е кофти удар. .

Top