Ботев на път да остане само с юноши, ако не завърши в шестицата - DC news

Ботев на път да остане само с юноши, ако не завърши в шестицата

Проблемите в Ботев се задълбочават

Пловдивският Ботев може да изпадне в още по-тежко състояние, ако отборът не успее да завърши в челната шестица. В момента проблемите с финансирането на клуба се задълбочават, а при евентуалната зимна селекция ще се търсят само свободни агенти, готови да играят за малки заплати.

Ако възпитаниците на Вили Вуцов се класират в първата шестица, всичко ще продължи както досега, но кризата ще се усети още повече, ако това не се случи.

Изпадането от челната шестица, където Ботев заема в момента шестото място, ще намали рязко приходите от телевизионни права и от рекламни договори. Ако пловдивчани се задържат в челото, ще играят срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски и компания. Тогава няма да се наложи отново да се продават футболисти, за да се пълни клубната каса.

При класиране след шесто място, основни играчи като Томаш Иршак, Адам Стаховяк и Иван Цветков ще бъдат освободени и ще се разчита само на младоци.

В следващия шампионат със сигурност ще се разчита повече на футболисти като Стамен Бояджиев, Владимир Айтов, Радослав Терзиев, Станислав Дрянов, Атанас Милев и други от школата, които вече тренират с представителния отбор.

 

Подобни статии

Top