Ботев не може да се разбере с Генов, Варела, Чибамба и Алексиев

botev

Ботев не може да се разбере с излишните футболисти в състава си. „Жълто-черните“ все още не са финализирали преговорите за разтрогването на договорите на немалка част от играчите, които отпаднаха от сметките на треньора Николай Костов.

Става въпрос за заиреца с холандски паспорт Жоел Чибамба, уругваеца Нико Варела, Даниел Генов и Димитър Алексиев, пише „7 дни спорт“.

От началото на зимната подготовка Генов се готви двуразово под ръководството на треньора от школата Иван Цветанов.

Според запознати проблемът с финализирането на раздялата с 26-годишното крило към момента е разминаване между него и клуба по отношение на размера на обезщетението.

Вчера ръководството на „жълто-черните“ направи всичко възможно да доведе до успешен край преговорите с Чибамба и Варела. До ранния следобед разговорите не можаха да приключат с разбирателство, а се чакаше тепърва да почнат пазарлъци и с Димитър Алексиев.

Най-сериозни трудности със скъсването на взаимоотношенията от Ботев се очаква да видят със заирския нападател. Проблемът при него е, че през този сезон той вече се е подвизавал в два клуба – арменския Улисес и Ботев. Това означава, че Чибамба не може да играе за трети отбор до май месец.

Вариантът с уреждането на негов трансфер в държава, където шампионатът се урежда по обърнат календар, засега пропадна. Той изкара проби в клуб от Виетнам, но нещата не се получиха.

Жоел има действащ договор с „жълто-черните“ за още година и половина. Твърди се, че Чибамба ще настоява за обезщетение, което да включва заплатите му до май включително, тъй като на практика той може да остане извън терените дотогава.

При заинатяване от страна на нежеланите футболисти за финализиране на преговорите е твърде възможно и спрямо тях да бъде предприета подобна мярка като тази на Даниел Генов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top