Ботев (Пловдив) бе приет в организацията на най-старите отбори в света

Президентът на най-стария тим в света ФК Шефилд изпрати своите поздравления, плакета за членство в Клуба на пионерите бе получен от изпълнителния директор Алексей Киричек, легенди и юноши

Ботев (Пловдив) вече официално е част от Клуба на пионерите – межуднародна организация, която обединява най-старите футболни клубове от целия свят. Новината първо беше обявена за всички близо 19 000 души по трибуните на стадион „Христо Ботев“ преди началото на полуфинала срещу ЦСКА за Купата на България.

В минутите преди срещата на новото табло на „Колежа“ беше пуснат специален видеоклип с поздравление от английския ФК Шефилд – най-старият все още действащ футболен клуб в целия свят. Специално от Англия президентът на тима Ричард Тимс изпрати своите поздравления, а зрителите успяха да чуят и думите на юношата на Ботев Димитър Папазов, капитана на тима Лъчезар Балтанов, а и полузащитникът на отбора Янис Карабельов. 

Церемонията продължи с официалното връчване на плакета, с който Ботев е приет в Клуба на пионерите. Ценният предмет беше предоставен от изпълнителния директор на „канарчетата“ Алексей Киричек на Видин Сукарев – представител на фондация „Жълто и черно“, която е пазител на историята на най-стария български футболен клуб. 

Част от церемонията по връчването на плакета бяха и три от легендите на Ботев (Пловдив) – Трифон Пачев, Марин Бакалов и Запрян Раков. Всеки от тях беше в компанията и на едно от децата от школата на „канарчетата“, за да се затвърди допълнително идеята за приемствеността между поколенията.