Ботев (Пловдив) ще подкрепи Димитър Бербатов за президент на БФС

Шефовете на клуба ще уважат мнението на феновете, 94% от които гласуваха доверие на екипа му

Ръководството на Ботев (Пловдив) официално обяви, че ще подкрепи Димитър Бербатов за нов президент на БФС. Позицията на клуба се основава на резултатите от специалното допитване до феновете. То бе спечелено убедително от екипа на Бербо с 94 процента от гласовете на участвалите 7100 души.

Ето и цялата позиция на ръководството на Ботев (Пловдив):

Уважаеми Ботевисти,

ПФК „Ботев“ взе своето решение кой от кандидатите за президент на БФС да подкрепи на предстоящия конгрес на футболната централа.

Желаейки да бъдем открити и честни както с вас, нашите привърженици, така и с цялата футболна общественост, считаме, че достойното поведение изисква да кажем публично кой от претендентите ще получи гласа на нашия клуб.

На база гласуването в официалната клубна анкета, целяща да разбере и уважи позицията на „жълто-черната“ общност, ръководството на ПФК „Ботев“ ще подкрепи Димитър Бербатов и неговия екип в борбата им за промяна в българския футбол.

Искрено вярваме, че дългогодишният упадък на футбола в България е към своя край, като разчитаме, че с техния безспорен авторитет, както и със заявените амбиции за развитие на най-популярната игра, ще успеят да издигнат българския футбол на едно по-високо ниво.

Пожелаваме на всички кандидати да проведат предстоящия конгрес на БФС в дух на взаимно уважение и спортсменство, за да може накрая победител да бъде Футболът.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“