Ботев поздрави Марица за 95-ия рожден ден - DC news

Ботев поздрави Марица за 95-ия рожден ден

Ботев (Пловдив) официално поздрави съгражданите си от Марица по случай тяхната 95-а годишнина. Сътрудничеството между двата клуба датира от десетилетия, като много големи имена, които са тръгвали от школата край реката, след това са обличали „жълто-черната“ фланелка.

Най-голямата легенда на „канарчетата“ Динко Дерменджиев-Чико започва именно в Марица и то като вратар. Начело на маричани пък са били други „жълто-черни“ легенди като Петър Зехтински и Марин Бакалов. Шефът на ДЮШ на Ботев и сегашен наставник на мъжете Николай Киров пък бе вратар на Марица преди да започне треньорска и административна дейност.

Ето официалното писмо на Ботев:

ДО

РЪКОВОДСТВОТО,

СЛУЖИТЕЛИТЕ, ФУТБОЛИСТИТЕ И

ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА

ФК „МАРИЦА” ПЛОВДИВ

Уважаеми Маричани,

Приемете сърдечни поздрави от ПФК „БОТЕВ” Пловдив по повод 95-годишнината от създаването на Вашия клуб.

ФК „МАРИЦА” си е заслужил статута на запазена марка в българския футбол. Марка, олицетворяваща истинските футболни ценности – любов към играта, спортсменство, силна и продуктивна детско-юношеска школа.

Желаем на всички Вас – ръководители, служители, състезатели и привържениците на ФК „Марица” Пловдив да съхраните чистотата и честта на своя клуб, за да продължите с достойнство традициите му.

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!

С УВАЖЕНИЕ,

ПФК „БОТЕВ” ПЛОВДИВ

Подобни статии

Top