Ботев праща най-скъпия си трансфер под наем в Хебър

Наставникът Душан Керкез подписва нов договор начело на тима, млазежкият национал Красиан Колев ще доиграе сезона в Пазарджик

Младежкият национал Красиан Колев ще доиграе сезона в състава на Хебър (Пазарджик), пише BgDerby.com.

Футболистът ще бъде пратен под наем при „гробарите“. Лично старши-треньорът на Хебър Любослав Пенев е пожелал да подсили редиците си с полузащитника. От Ботев са обявили пред Колев, че ще получава малко игрови минути и за неговата кариера е по-добре да трупа стаж в друг клуб. Има голяма веротност и някой от юношите на „канарчетата“ да потегли в посока Пазарджик.

Последната дума ще бъде на старши-треньора на „жълто-черните“ Душан Керкез. Наставникът на „канарчетата“ пък ще подпише нов договор с клуба. Настоящият му контракт е до лятото. Такава е била договорката му с ръководството. Без значение дали „канарчетата“ ще спечелят купата, в която се целят, и дали ще се класират на бараж за евротурнирите, Керкез почти сигурно ще остане и за следващия сезон. Той вече е получил предложение от ръководството, за което говори и собственикът Антон Зингаревич.

„Искаме да продължим работата си. Мисля, че вече има разговори по този въпрос със спортния директор. Знам, че той се чувства добре тук и има желание да продължи с нас“, каза Зингаревич.

Очаква се с началото на пролетния дял ръководството и Керкез да пристъпят към действия и да обявят удължаване на сътрудничеството си.

Роденият в Белград наставник пое „жълто-черните“ през септември след неубедителното начало при Станислав Генчев.

Източник: Тема спорт