Ботев привлече трима нови футболисти

Това са преминалите успешно проби Кристиян Начукву, Джон Емануел и Нехемие Кинтунту

Трима футболисти преминаха успешно своите пробни периоди в Ботев (Пловдив) и подсилват състава на Душан Керкез.

Това са Кристиян Начукву, Джон Емануел и Нехемие Кинтунту. Техните качества бяха наблюдавани от спортно-техническото ръководство на Ботев и спортния директор Артур Платек.

Кристиян Начукву е роден на 27 декември 2005 година и е офанзивен футболист който играе по крилото. Начукву изпъква със своята бързина, техничност и трудолюбивост.

Джон Емануел е роден на 1 август 2005 година и е централен защитник, който може и да играе като дефанзивен полузащитник.

Начукву и Емануел бяха част и от Виста (Геленджик). И двамата футболисти взеха участие в летния турнир „Botev Cup“, като те станаха част от „Най-добрия отбор“ на турнира, а Кристиян спечели призата за „Най-добър нападател“ в надпреварата.

Двамата нигерийци взеха участие в зимния подготвителен лагер на „жълто-черните“ в Турция. С представянето си на терена те успяха да спечелят доверието на старши треньорът Душан Керкез и заслужиха своето място в отбора.

Нехемие Кинтунту е конгоански офанзивен футболист. Роденият на 26 май 2005 година играч е преминал през академията на елитния испански клуб Атлетико (Мадрид). Кинтунту прекара двумесечен пробен период в Ботев. Той взе участие и в няколко приятелски срещи на „канарчетата“.