Ботев пуска желани от Лудогорец вместо Цветков и Цветанов

Изгониха Бисер Лазов от Ботев

Петър Пенчев изненадващо извади от групата на Ботев за мача с Лудогорец капитана Иван Цветков и крилото Момчил Цветанов, които иначе взеха пълноценно участие в последната тренировка. Вместо тях, сред избраниците за мача с шампионите днес от 15:15 часа попаднаха няколко от желаните в Разград млади таланти – Радослав Терзиев, който се завръща след контузия, Лазар Марин, Милен Гамаков и Божидар Васев.

Причината Лудогорец да иска юношите и младежките национали на „жълто-черните” е, че от новия сезон влиза в сила изискването в игра да е поне един футболист под 21 години, а в Разград все още липсват подобни изявени таланти, пише вестник „Меридиан мач”.

Освен това шампионите искат и централния нападател Цветелин Чунчуков, който този сезон има 5 гола и 5 асистенции, а е едва на 20 години.

В последните седмици се наблюдава затопляне на отношенията между двата клуба, като освен продажба на футболисти, в Ботев може да получат и няколко десетки хиляди евро за участието на Анисе и Хамза в Шампионската лига, както е по договор.

Подобни статии

Top