Ботев се опълчи официално на Лудогорец!

Ботев се опълчи на Лудогорпец

Ботев също се опълчи официално на Лудогорец след обвиненията на Кирил Домусчиев, че пловдивчани и Литекс са изиграли една приятелска среща за 0:1 в Коматево. Вчера ловчанлии излязоха с декларация, която бе в доста брутален стил. За разлика от своите колеги, шефовете на „канарчетата” са доста по-изискани в официалното си становище, но достатъчно твърди в позицията си. Ето и цялата декларация:

Във връзка с квалификациите на собственика на „Лудогорец“, относно мача на „Ботев“ с „Литекс“, сме длъжни да заявим:

Ценностите, които изповядаме, изключват възможността за каквито и да било договорености извън спортното съревнование на терена.
ПФК „Ботев“ Пловдив се представя достойно, въпреки множеството трудности, които се налага да преодолява. Позицията, която заема в националното първенство, се дължи единствено на сърцатите състезатели, опитни треньори и всеотдайната подкрепа на привържениците.

ПФК „Лудогорец“ от месеци проявява тенденциозно отношение към нашия клуб. Вместо да си изпълняват задълженията по сключените договори, колегите от Разград се впуснаха във „финансов инженеринг“, предрешавайки спорове, чието регулиране е ангажимент и право на нашия клуб.

В контекста на тази „загриженост“ приемаме като поредна проява на специално отношение към „Ботев“ споделеното от благодетеля на „Лудогорец“ за последния ни мач.

В заключение искаме да отбележим, че предстоят още много срещи на футболния терен. В интерес на всички е съревнованието да се води със спортни средства. Понякога конюнктурата е много благодатна и изкусителна. Не трябва да се забравя обаче, че тя винаги е временна!

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top