Ботев се прибра от лагера в Трявна, Де Соуза контузен

Отборът на Ботев приключи първия си подготвителен лагер в Трявна. В четвъртък следобед „канарчетата“ се прибраха в Пловдив, след като преди това проведоха последното си занимание на терена на стадион „Ангел Кънчев“ в планинското градче.

„Жълто-черните“ получиха почивка в петък и събота, а в неделя следобед отборът се връща в Трявна, където ще продължи подготовката си до 15 юли. Вторият си престой на Ботев в старопланинския град ще бъде по-наситен от контролни срещи.

До момента възпитаниците на Николай Костов изиграха два спаринга, в които се наложиха над третодивизионния Евроколеж с 4:1 и над втородивизионния Оборище с 5:0. По време на втория лагер предстоят проверки с Етър на 6 юли, с дублиращия отбор на ЦСКА на 9 юли, с Нефтохимик на 10 юли и с местиня Трявна на 14 юли.

След края на първия лагер единственият контузен в състава на Ботев е новото попълнение в отбраната Рафаел де Соуза. Бразилският централен бранител е с травма в ахилеса, която му попречи да вземе участие в контролата с Оборище.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top