Ботев се разбра с още двама за нови договори

Ръководството на Ботев (Пловдив) продължава с успешни­те си опити да задържи основ­ните играчи в състава. След ка­то във вторник клубът подписа нови контракти с десния бек Цветомир Панов и халфовете Серкан Юсеин и Лъчезар Балтанов, вчера шефовете на клуба успяха да постигнат договорка с още двама футболисти. Това са централният бранител Радо­слав Терзиев и полузащитникът Яя Меледже.

Първият, към когото има ин­терес от Лудогорец, е дал об­ещание, че ще удължи контрак­та си за още две години. На­стоящото споразумение на мла­дежкия национал с клуба е до 30 юни 2017-а. През този сезон 22- годишният Терзиев има 12 мача в Първа лига, в които отбеляза един гол. Радослав е юноша на канарчетата, като през сезони 2012/13 и 2013/14 бе пращан да се обиграва във втородивизионния Раковски, пише „Тема спорт“.

Яя Меледже пристигна в Бо­тев през лятото. Той дойде в клуба по настояване на тога­вашния бос Румен Чандъров. Бившият футболист на Сеп­тември (София) в началото бе приет с недоверие, но след то­ва си спечели титулярно място. 19-годишният котдивоарец има 12 срещи за тима в елита, като все още преследва дебют­ния си гол за „жълто-черните“. Той е получил подобрени фина­сови условия по бъдещия дого­вор, който ще бъде до лятото на 2019 година.

Предложения да удължат спо­разуменията си с клуба са полу­чили още вратарят Георги Ге­оргиев, полузащитникът Фелипе Бризола и нападателят Жоао Паоло. Очаква се стражът също да се навие да преподпише. До момента бразилците не са дали отговор. Към Жоао Паоло има интерес от руски клуб и от Левски. Затова няма да е изненада, ако Ботев се раздели с голмайстора си през зимата и с парите от трансфера позакърпи бюджета.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top