Ботев събира славния тим, победил Байерн (Мюнхен)

veterani

Със среща на ветераните, извоювали една от най-престижните победи в историята на Ботев – тази над Байерн (Мюнхен), ще бъде отбелязана годишнината от знаменития успех над баварския колос, съобщава официалнит сайт на клуба.

Легендарният „жълто-черен” отбор, подчинил с 2:0 Байерн на 7 ноември 1984 г., ще се събере отново 31 години по-късно, за да си припомни великата футболна битка с германците.

Привържениците на Ботев ще имат възможността да се докоснат до играчите, написали едни от най-славните страници в клубната история в петък вечер, 6 ноември, в кафето на клубната база.

Началото на събитието е от 18:30 часа, като присъствието си вече потвърдиха почти всички участници в епичния сблъсък.

Петьо Зехтински, Наско Пашев, Коце Костадинов и компания ще получат като подарък от клуба специално изработени реплики на фланелките от 84-та.

Лимитирано количество от „жълто-черния” екип ще има и за привържениците на Ботев. Фланелките за запалянковците ще бъдат в няколко размера, с номера на гърба от 7 до 11.

При изчерпване на количествата или при желание от страна на ботевистите за екип с друг номер, той може да бъде поръчан в клубния магазин.

Единичната цена на екипа- реплика е 39 лв. Освен фланелката, специалната ретро серия включва и тематични сувенири.

В непринудената обстановка на клубното кафе феновете ще могат да се снимат, разговарят и научат любопитни детайли от големия мач на стадион „9-ти септември” от самите участници в него.

С това събитие ПФК Ботев стартира отбелязването на дати, свързани със значими победи в клубната история.

На всяко едно от тях ще бъдат канени футболистите, участвали в паметните срещи, а за привържениците ще се предлага специална серия от тематични продукти, включително и реплика на фланелката от съответния мач.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top