Ботев с трима отличени във „Футболист на футболистите”

Трима млади футболисти от Ботев с награди

Трима футболисти на Ботев (Пловдив) бяха отличени в 14-то издание на анкетата „Футболист на футболистите“, в която право на глас имат всички играчи от българската „А“ група.  Капитанът на „жълто-черните“ Иван Цветков за поредна година попадна в Топ 3 на най-добрите играчи в елита.

Голмайсторът на „канарчетата“ стана подгласник на победителя в анкетата Марселиньо от Лудогорец, а челната тройка допълни друг играч на шампионите – Светослав Дяков.

Другите двама отличници са в категорията „Най-добър млад футболист“. Победител в нея стана Цветелин Чунчуков, който събра най-голям процент от гласовете на своите колеги, а негови подгласници станаха Милен Гамаков и полузащитникът на Литекс Кристиян Малинов.

Наградата на младите ботевисти връчи легедната на Ботев – Петър Зехтински, който бе специално поканен по случая от Асоциацията на българските футболисти.

За втори път играч на Ботев печели наградата „Най-добър млад футболист на „А“ група“, след като това отличие завоюва Тодор Неделев през сезон 2012/2013.

Ето останалите отличени:

– голмайстор на „А“ група – Антонио Аниете (Левски)

– най-добър треньор на „А“ група – Димитър Васев (Локомотив София)

– за цялостен принос – Валентин Илиев (ЦСКА)

– награда за проявени мъжество и характер – Иво Сапунов и Никола Димитров (юноши на Левски)

– награда за футболна журналистика – екипът на „Диема“

снимка: lap.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top