Братът на „Американката“ Ройдова: Тя да си тегли (СНИМКИ)

Ройдова

Днес в залата Иванка Ройдова дойде с адвоката си Йордан Давчев и двете си деца. В залата беше и брат й Стойчо Ройдов. Той обаче отказа да се конституира като частен обвинител срещу сестра си с думите: „Не, не искам! Тя да си тегли!“. След отлагането на делото той заяви пред медиите само, че делото нарочно се протака.

За следващото заседание бяха призовани 17-годишният Светлин Калестров, син на Гергана и Мариян. Имаше и още трима, сред които тайният свидетел №1, който вероятно е агентът под прикритие на ДАНС, когото Ройдова уговаряла да убие роднините й и дори му дала пари.

Предисторията:

Припомняме, че според прокуратурата жената правела планове да отвлече брат си и да убие него и цялото му семейство срещу 7 хиляди лева. Срещу нея е повдигнато обвинение, че е поръчала на агент убийството на роднините си.  Според прокуратурата мотив за поръчката е наследството на покойния й баща – бизнесмена Георги Ройдов. Той забегнал преди много години в САЩ и натрупал там богатство. То възлиза на около 3-4 милиона.

Държавното обвинение е категорично, че има СРС-та със записи, както и графологична експертиза на листче, на което самата Ройдова сама е написала имената на роднините си. След това го е предала на агента под прикритие. Разследващите намерили и писмо на английски в дома й, което било адресирано до брат й Стойчо. Точно то се счита за основен мотив да бъде убита родата – от възрастни до деца.

Делото за Кървавата Иванка влиза в съда

В писмото били записани сметките на фондовете с милионите. От него ставало ясно, че Стойчо е определен за бенецифиент, а законен наследник била гледачката на Георги Ройдов в САЩ – Недялка Бързакова. В дома на Иванка разследващите са намерили и две завещания на покойния й баща Георги Ройдов. Първото било от 2005 г. и определяло за наследник сестрата на Иванка – Анна Ройдова. Второто било от 2011 г. и в него вече наследник на парите е Недялка Бързакова.

1 2 3

Подобни статии

Top