Братът на „Американката“ Ройдова: Тя да си тегли (СНИМКИ)

Ройдова

Иванка Ройдова бе арестувана през март миналата година. По време на мерките й за неотклонение в съда стана ясно, че още през февруари 2016-а тя е започнала да търси килър. Тогава ДАНС получили информация за цялата схема. Оттам изпратили агент под прикритие, който се свързал с жената и направил СРС-тата със записи на всички техни разговори.

От тях се разбирало, че на 14 март т.г. в 14.00 часа Иванка е поискала от ченгето под прикритие, брат й Стойчо да бъде отвлечен и да й подпише пълномощно за щатските фондове, в които били парите на покойния им баща Георги Ройдов.

Пуснаха Ройдова срещу 7 бона, нямало да се укрие

Тогава Ройдова предала на агента договора за прехвърлянето на фондовете на свое име, смъртния акт на баща си и други документи. Още на първата среща тя му казала, че ще му даде капаро от 3 000 лева за подготовката за убийствата и му обещала 10% от наследството от баща й.

Ройдова остава в ареста, нареждала: „Убий този и отвлечи онзи!“

Поръчан били брат й Стойчо, който трябвало да бъде отвлечен, и след като подпишел документите за прехвърлянето на фондовете на нейно име, да бъдел убит с висока доза инсулин. Той бил диабетик и това нямало да направи впечатление. Жената поискала също да бъдат отвлечени и убити също синът на Стойчо Георги, дъщерята Гергана Калестрова и съпруга й, както и двете им деца Момчил и Светлин – на 8 и на 16 години. Ройдова дори предложила убийството да стане на Гергьовден. На агента под прикритие тя дала бележката, в която записала къде работят роднините й. Точно тази бележка е изследвала графологичната експертиза и е доказала, че почеркът е на обвиняемата.

Ройдова проговори: Това е постановка, искат да ми затворят устата! (СНИМКИ И ВИДЕО)

1 2 3

Подобни статии

Top