Братята пребили Тодор от Враца – под гаранция

Съдът наложи парична гаранция от по 2 000 лева за всеки от братята Иван и Десислав Дамянови.  Мярката за неотклонение на братята обвинени в убийството на 18-годишния Тодор от Враца, беше гледана от магистрати в София.

Окръжният съд във Враца беше определил за братята (известни, като поничките) мярка за неотклонение „домашен арест“. Същия ден прокуратурата във Враца наложи забрана за напускане на страната на братя Дамянови. Стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало.

Досега събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж – това заявиха от съда пише tribali.info.

Братята не се явиха пред съда днес, което е тяхно право. А защитата им поиска от съда по-лека мярка – подписка или парична гаранция. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на Тодор Йорданов не е готова и има реална възможност обвинените да се укрият.

Подобни статии

Top