Братя Джераси готвят сьомга по френска рецепта „В кухнята на Алхимика“

7

Братята Илан и Яков Джераси участват във второто издание на шоуто „В кухнята на Алхимика“, което продуцентска къща „Golden Crown production“ снима в Alhemist Residence Philippopolis в с. Белащица край Пловдив.

Двамата са избрали да приготвят в предаването на пловдивската DC TV, което ще се излъчи на 9 август в неделя от 11,30 ч. рецепта от френската кухня – сьомга в сметанов сос. Решението им не е изненада, защото в продължение на много векове евреите са били пръснати по света, така че те взаимствали кулинарните традиции на другите народи. Те разказаха,че въпреки строгите закони на еврейския народ в готварството там все повече се налага европейският начин на приготвяне и поднасяне на храната.

Яков Джераси призна,че  шоуто на DCTV „В кухнята на Алхимика” първо тества кулинарните му умения, които се простират единствено до приготвянето на стекове. За разлика от него 6 години по-малкият му брат Илан е привлечен от кулинарното изкуство и превръща готвенето не само в хоби. За да усвои гастрономията, прекарва 6 месеца в Париж. Обича да експериментира в смесването на продуктите и вкусовете.

„В кухнята на Алхимика“ стартира преди седмица и в първото предаване своите умения показа известният пловдивски здравен мениджър д-р Невен Енчев, един от вдъхновителите на предаването. Зрители изразиха възхищението си от кулинарния талант на доктора, успял да организира перфектната верига болници „Медлайн“.

Всяка неделя заедно със зрителите екипът ще посреща ВИП гости и известни личности, които като истински алхимици да постигнали сами формулата на професионалния успех, „превръщайки оловото в злато“. Те ще съчетават вкусове и кулинарни умения в красивата обстановка на Резиденцията на Алхимика, предлагайки интересни рецепти за своите любими ястия. Сред популярните и успели български лица са звездният дует „Братя Аргирови“, директорът на цирк „Балкански“ Александър Балкански, виртуозният цигулар проф. Мичо Димитров и председателката на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева. Те ще споделят в шоуто не само умения, но и свои преживявания и спомени.

„В кухнята на Алхимика” е едно предаване за естетите, които обичат изисканите ястия и не се страхуват да бъдат себе си.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top