Братя, убили пастир, застават пред съда

Пробация за асеновградчанин, който изхърли кучето си през терасата

Двама братя от пловдивското село Караджалово ще отговарят за тежко престъпление пред съда. Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 35-годишния Димитър Димитров и 34-годишния Ангел Димитров по три обвинения – за умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди; за отвличане и за принуда, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители. Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Кървавата драма започнала с кражба на кон и кобила през юли 2015-та година. Те били собственост на обвиняемия Димитър Димитров. Той търсил съдействието на полицията за откриване на животните, като изразил съмнения, относно авторството на кражбата, които не се потвърдили. В същото време, заедно с брат си – Ангел, започнали да събират информация от жители на Караджалово, която да ги насочи към крадеца. В селото била тръгнала мълва, че 56-годишният Алекси Ангелов, пастир на крави, му бил откраднал коня и кобилата. Той се срещнал с него, при което Ангелов отрекъл за кражбата.

Въпреки това, на 5 август 2015 г. двамата обвиняеми решили да отидат до местността „Съзлъка“ в землището на Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави, за да го питат пак дали е откраднал животните. Взели чанта, в която сложили шише бира, въже, нож, дървен клон и въдица, за да демонстрират, че отиват за риба. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Ангел Димитров го блъснал и той паднал върху тях.

След това двамата обвиняеми започнали да нанасят удари на Ангелов първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото. По време на побоя опитвали да изтръгнат признания и да принудят Ангелов да пропее за извършената кражба. Димитър се надвесил над пастира и му нанасял удари с юмруци в лицето, след като хванал шията му и започнал да го души. За да прекрати побоя, потърпевшият противно на волята си, признал че той е извършил кражбата на коня и кобилата. Това не спряло братята.

Те продължили да нанасят удари. Разпъвали и дърпали ръцете му, като единия държал лявата, а другия дясната ръка. Скъсали фланелката и панталона на Ангелов, при което той останал гол. Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през селото, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно.

Братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг свидетел заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112.

На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло.

Въпреки спешната лекарска намеса, Ангелов  починал на 5 август в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.

Подобни статии

Top