Брюксел: Пловдив е на прав път към 2019-та

Екипът на Фондация Пловдив 2019 и зам.-кметът и председател на Управителния съвет Стефан Стоянов, представиха в Брюксел постигнатото до момента и цялостната стратегията за развитие на Пловдив като Европейска столица на културата.

Срещата бе първия от серията мониторинги на Европейската комисия върху работата по подготовката на града за 2019-та година. Пред европейското жури по оценка, в състав от 10 експерти, екипът на Фондацията докладва за развитието на проекта от началото на годината, като определи предизвикателствата и възможностите за разрешаване на съществуващи трудности.

Двучасовото заседание приключи с висока оценка на журито, което оцени работата на Фондацията до момента, като отбеляза че цитирам: „екипът е на правилен път и се справя успешно с голямото предизвикателство“. Експертите от Европейската комисия набелязаха и конкретни насоки и бъдещи стъпки в развитието на проекта.

Докладът, представен в Брюксел, фондация „Пловдив 2019“ реализира съвместно с един от консултантите, които подготвиха кандидатурата на града – проф. д-р Оливър Шайт.

Подобни статии

Top