БСП избира председател на градска конференция - DC news

БСП избира председател на градска конференция

Пловдивските социалисти провеждат редовната си отчетно-изборна конференция днес. Форумът ще започне в 10:00 часа в зала България на Международен панаир – Пловдив. Дневният ред предвижда политически доклад и отчет на четиригодишния мандат на Градската партийна организация, отчет за дейността на Градската контролна комисия, приемане на решения за работата през следващия мандат и избор на председател и ръководни органи на БСП – Пловдив.

175 делегати, излъчени от районите,  ще участват в работата на Конференцията. По решение на Градския съвет от сряда, поканени да представят своите виждания за бъдещето на БСП са кандидатите за национални лидери с най-много номинации. По програма те ще имат възможност за кратки презентации около 15.00 часа, след провеждането на гласуването.

На таен вот делегатите ще подредят съставите на Градския съвет и Градската контролна комисия, и ще изберат председателите им. Кандидатурите за председател на ГКК са седем. За първи път от влизането в сила на новия партиен устав младежите ще бъдат в отделна листа, която им гарантира 20-процентна квота в новия пленум.

За председател на БСП – Пловдив ще се конкурират хирургът проф. д-р Красимир Мурджев, икономистът Илия Гатев, инженерът Петър Бояджиев и острието на социалистите от предишния Общински съвет – адвокат Тодор Кръстев. Четиримата от общо 11 номинирани са подписали декларации за съгласие да участват във вота.

Сегашният градски лидер Георги Гергов няма да се състезава в надпреварата. Той обяви, че ще се кандидатира за поста председател на Националния съвет на БСП.

 

Подобни статии

Top