БСП иска референдум за втория гребен канал

Гребната база в Пловдив

БСП ще внесе в местния парламент предложение за референдум относно втория гребен канал. Позицията изрази бившият заместник-председател на Общински съвет – Пловдив Георги Търновалийски.

Практиката показва, че всички обществени обсъждания, проведени от Общината досега, са формални и не се зачита мнението на гражданите, категоричен е той. По думите му, дори да постъпят предложения от пловдивчани на подобни форуми, те не се възприемат от администрацията. Затова според Търновалийски най-правилното решение за възникналия спор около строителството на втори гребен канал е референдумът.

Аргументите „за” или „против” строителството на втори гребен канал трябва да се поднесат разбираемо за пловдивчани, добави народният представител от 42-то Народно събрание Захари Георгиев. По думите му в момента в публичното пространство се говори само колко много се прави с този проект, а се обяснява малко за финансовата част и задълженията, които Община Пловдив ще поеме.

По предварителни разчети сумата е над 7.5 мил. лв, а обикновено тези стойности растат в процеса на реализация, смята Георгиев. В същото време няма никаква информация за възвръщаемостта от преките и косвени ползи на проекта, посочи той.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Кирил Стоянов написа:

    Не изкривявайте нещата. Единственото, което БСП иска, е да яхне недоволството срещу втория гребен канал. Истината е че не БСП, а най-различни граждани на Пловдив искат да се чуе гласа им.
    Проектът за втори гребен канал е вреден за града. И това не е твърдение на комунистите, а на всеки, който разбира поне малко от екология.nn1

Top