БСП Пловдив застава зад Гергов, искат среща с Нинова

Георги Гергов

Отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП, в което се  изразява категорична подкрепа за лидера на социалистите в областта Георги Гергов  бе прието на заседание  на  Областния съвет Пловдив.

В писмото ясно се заявява, че демонстрираното отношение от страна на Председателя на  НС на БСП Корнелия Нинова в национален ефир  обезсмисля положените от членовете и симпатизантите на БСП усилия, чийто резултат е над 88 000 гласа подкрепа за „ БСП за България“ и спечелването на 7 мандата в настоящото Народно събрание от област Пловдив.

В хода на обсъжданията  членовете изразиха мнение, че подобни еднолични действия рушат духа на колективизма, с който БСП винаги се е гордяла. Според тях даденото обяснението, че Георги  Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на ИБ на НС е неубедително. Социалистите искат отговор  кое  е наложило това решение, кой ще получи дивиденти от раздора в БСП и  кому е изгодно това.

За тях остава и огорчението, че въпреки заявените позиции от страна на Корнелия Нинова, че  въпросите ще се решават в БСП, е не по медиите, тя лично е нарушила това свое обещание.

Социалистите настояват  за среща с Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова в удобно за нея време, но в рамките на 10 дни.

В заключение  членовете на Областния съвет на БСП Пловдив  уверяват , че те, в качеството си на, представляващи  общинските и районните организациите  на БСП в област Пловдив са единни и стоят зад  тази позиция, в подкрепа на  председателя на Областния съвет  и на Българската социалистическа партия.

Публикуваме пълния текст на писмото без редакторска намеса: 

ОТКРИТО ПИСМО от членовете на Областния съвет на БСП Пловдив, прието на заседание на Областния съвет на БСП Пловдив на 25 април 2017 г.

Уважаема др. Нинова,

Уважаеми членове на НС на БСП,

Членовете на Областния съвет на БСП Пловдив с тревога  се отнасяме към предизвикания в национален ефир скандал с поисканата от страна на председателят на НС на БСП Корнелия Нинова оставка  на Георги Гергов като член на ИБ на НС.

Изказваме своята категорична подкрепа за Председателя на Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов. Ние, социалистите от Пловдивска област имаме ясна цел – промяна на отношението на обществото и възстановяване престижа на БСП в област Пловдив.  Резултатът от преминалите извънредни Парламентарни избори е красноречив  за положените усилия и авторитета на  БСП – над 88 000 гласа за листите на „БСП за България“.

Считаме, че демонстрираното отношение от страна на Председателя на  НС на БСП  обезсмисля положените от членовете и симпатизантите на БСП усилия, чийто резултат е спечелването на 7 мандата в настоящото Народно събрание.

Обяснението, че Георги  Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на ИБ на НС  е  неубедително не само за нас, но и за множеството членове и симпатизанти на БСП. Кое наложи това решение? Кой ще получи дивиденти от раздора в БСП? Кому е изгодно? Защо не изслушваме позициите на другарите си, преди да ги подложим на обществен и партиен съд?

БСП е партия на колективния дух, това ни е отличавало от всички появили се в годините политически проекти, подчинени на едноличната власт на своите лидери. Не превръщайте БСП в такава партия! Тук не става въпрос за Корнелия Нинова и Георги Гергов. Тук заложник е БСП, демократичността, солидарността, възможността мнението на всеки член и симпатизант да бъде чуто. Днес сме свидетели точно на обратното, на погазване на тези  правила от страна на лидера на партията ни.

БСП винаги е устоявала своята демократичност чрез отчитане и съобразяване с мнението не само на своето ръководство, но с това на редовите социалисти.  Вие  спечелихте  делегатите на Конгреса от област Пловдив точно с това обещание, че ще се допитвате до членовете на партията, че всичко ще се решава вътре в БСП, а не по медиите. Получихте солидната подкрепа в наше лице. Наша е обаче отговорността да защитаваме  и отстояваме политиките и решенията, които   ни предлагате, тук, в област Пловдив. 

Водени от разбирането за партийна дисциплина и уставните норми настояваме  причините за така поисканата  оставка  на Георги Гергов като член на ИБ на НС да бъдат разяснени лично от Председателя на БСП Корнелия Нинова на заседание на Областния Съвет, в удобно за нея време, в рамките на 10 дни, считано от датата на  взетото решение.

В заключение Ви уверяваме, че членовете на Областния съвет, представляващи  общинските и районните организациите  на БСП в област Пловдив са единни и стоят зад  тази позиция, в подкрепа на  председателя на Областния съвет  и на БСП!

Подобни статии

Top