БСП регистрира листата си в Пловдив-град

БСП регистрира листата си в Пловдив-град

Коалиция „БСП – Лява България” се регистрира за предстоящите избори в 16 РИК под номер седем. Лидерът на градските и областните социалисти Георги Гергов лично внесе документите. Той заяви, че поставените цели пред червените са запазване или увеличение на депутатите от предходните избори. През 2013 години БСП имаше 4 народни представители от Пловдив- град и още 4 от Пловдив област.

„В Пловдив ние вървим стихийно, по-скоро в една посока от 24 години, без да променяме курса. Не знам защо досега не ни вярваха, но е време пловдивчани да ни гласуват доверие”, каза при регистрацията градският партиен лидер.

Водач на листата на „БСП – Лява България” в Пловдив е Георги Търновалийски, които ще се изправи в пряк сблъсък с Бойко Борисов от ГЕРБ и Николай Бареков от „България без цензура”.

„Да, ние не обещаваме това, което обещава Бареков – милиони работни места. Ние обещаваме разумно и няма да забравим хората, няма да ги загърбим. Така, както каза Бойко Борисов: „Не очаквайте от нас да получите”, посочи водачът на листата за Пловдив град.

Георги Гергов прознозира, че следващото правителство отново ще бъде коалиционно.

Той каза, че българите трябва да гласуват, защото „ако влязат три партии, реформатори, барековци и подобни, отново ще излязат на улицата срещу БСП”. Гергов бе категоричен, че не го смущава попадането в листите на ромския лидер Цветелин Кънчев, въпреки броженията на червените от областта.

Подмладяване  и промяна  в червената листа за Пловдив област е очевидно – единадесет от предложенията са под 40 години, новите лица са четиринайсет. Доказахме, че БСП е партия на обновлението, каза Гергов при представянето на листата на „БСП лява България“ за област Пловдив.

„Влизаме в тази кампания позитивно и ударно. Ще се видим с максимално много хора от общините в областта. Посланията ни ще са социални – това е силата на партията ни, още повече, че предлагаме много силен пакет от мерки в тази посока, ще продължим започнатото в тази сфера“, добави Димитър Дъбов, който е водач на листата.

Втори е политологът Галин Дурев, трети – досегашният депутат Пламен Славов. На четвърта позиция е Цветелин Кънчев, коалиционен партньор от Евророма.

Подобни статии

Top