Булдог в син цвят е изненадата на киноложките изложби в Пловдив

Френски булдог със синя окраска  ще бъде  показан за първи път на киноложките изложби, която ще се състоят на 2 и 3 април 2016 г. в Международен панаир Пловдив. Това е една от най-редките окраски в породата и беше призната от световните организации неотдавна, а у  нас има само няколко двойки такива кучета,  поясниха от   Българския републикански киноложки съюз. Изненадата е подготвена от клуб “Френски и английски булдог”.

Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в Международен панаир Пловдив. Есенното издание е финал за  Световната киноложка купа. Организатори са  Световният киноложко-ловен спортен алианс,  Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

Пролетното издание за 2016 г. ще започне с парад на клубовете и породите на 2 април от 11.00 часа. В първия ден е голямото състезание за шампионските титли от  Международната киноложка изложба. Заедно с нея ще се проведат специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог, изложба за Купата на кмета на Пловдив, продължаваща и на 3 април.

Посетителите ще видят  редките и интересни бивер йоркшир териери и “уипет” – малка английска хрътка. Любителите ще се запознаят с качествата на елитни представители на множество други породи.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси. За първи път от няколко години насам ще има надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета,  и така се виждат постиженията в развъдната програма на съответния клуб.

На 2 април публиката ще се забавлява със състезанията „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“, стартиращи в 11.30 часа. Кучетата от националния отбор ще изиграят волната програма, с която ще се състезават за Световната купа по  фризби-фристайл в Германия.  Развлекателната спортна програма започва в 12.30 ч., а на 3 април – в 10.30 ч. В съпътстващата програма са включени и демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл. През двата дни ще се дават и оценки за породност.

Киноложките изложби са част от Дните на дома, семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до 3 април в Международен панаир Пловдив. В тях са включени също изложбите „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“, Италиански фестивал на красотата и прическата,   Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, Изложба на общините.

Вижте и програмата за двата дни:

ПРОГРАМА НА КИНОЛОЖКИТЕ ИЗЛОЖБИ

02 април 2016, събота

Международна киноложка изложба за всички породи

Специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог

Изложба САСІВ за Купата на кмета на община Пловдив

Официално откриване: от 11:00 ч., пред палата 7

Оценки за признаване на породност: от 13:00

11:00-11:30 – Дефиле на участниците, представяне на клубовете и породите, награждаване на почетните гости

11:30-12:30 – Конкурси

  • Най-добра развъдна двойка
  • Най-добър развъдник
  • Дете и куче (за деца до 12-годишна възраст)
  • Млад хендлер

12:30-14.30 – Съдене по рингове

12:30-14.30 – Развлекателна спортна програма (в 4 ринг)

14:30 – Награждаване и бестове

15:00 – Шампион на изложбата

 

3 април 2016, неделя

Национална киноложка изложба за всички породи САС

за Купата на кмета на община Пловдив

 

Официално откриване: от 10:00 ч.

Оценки за признаване на породност:  от 12:00

10:00 – Презентация на клубовете за българско овчарско куче  и качествата на породата

10:30 – Начало на работата по рингове

10:30-12.30 – Развлекателна спортна програма

12:30 – Награждаване и бестове

13:00 – Шампион на изложбата

        

 

Подобни статии

Top