Бултрасите с остра декларация срещу полицията, спират да ходят на мачовете! (ВИДЕО)

12395088_1698600743689649_296629057_n

Фракциите на феновете на пловдивския Ботев излязоха с обща декларация срещу действията на полицията по повод побоя над “жълто-черните” привърженици на “Лаута” по време на дербито с Локомотив и последвалите арести и бързи присъди.

Феновете обавиха, че спират да ходят по стадионите в цялата страна, но ще пътуват и ще си изберат начин, по който да подкреяпт своите любимци.

Ето цялата декларация:

До широката футболна общественост и органите на МВР,

Феновете на Ботев изразяваме възмущението от репресиите върху нас случили се в последните няколко дни. Хората обичащи и подкрепящи най-старият отбор в България бяха меко казано притискани да поемат вина, за неща, които не са извършили на последното градско дерби на стадион „Локомотив“.

Припомняме, че на 17-ти октомври, стотици фенове на „жълто-черният“ отбор, със закупени билети, останаха зад загражденията на стадиона, а други нямаха възможност да го напуснат още преди срещата между двата пловдивски отбора да е започнала. Целият този хаос бе съпроводен от незаконните действия на органите на реда в Пловдив, които цяла България видя.

В момента се извършва поизборно осъждане на представители на „жълто-черната“ общност, като за това се взимат за показанията на представители на МВР, което ние не приемаме по никакъв начин. Осъждаме остро поредната доза своеволие в нашата страна, което цели да замаскира действията на полицията и да прикрие грешките им, които извършват с безхаберието си и подхода при организация на футболните срещи.
Ние заставаме твърдо зад всеки един, който е осъден, солидарни сме с хората със забрани.

Затова заявяваме най-открито, че феновете на Ботев Пловдив, членуващи във фракциите, сме принудени да спрем посещението на футболни мачове на любимия ни Ботев в Пловдив и страната. Ние обаче твърдо заявяваме, че ще пътуваме с отбора, където и да играе той и ще го подкрепяме извън стадионите на родината ни по всякакъв начин. Евентуалните последици от тези действия си остават за вас!

Обединени фракции „Бултрас“

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top