Бум на ушни възпаления отчитат в Пловдив

Бум на възпаления на ушите отчитат в Пловдивско

Завишена заболеваемост отчитат специалистите по „Уши, нос, гърло“ в Пловдив. Всяка сутрин десетки са чакащите пред техните кабинети. Тази година значително са се увеличили случаите на възпалените уши, много са и хората, които за първи път отиват при специалистите с подобни оплаквания.

По принцип през есенно-зимния сезон традиционно се увеличват случаите на възпалителни процеси в ушите. Най-често от това страдат преимно малките деца, но тази година много са и възрастните, на които за първи път им се налага да посетят специалистите с подобни оплаквания.

Въпреки че все още в Пловдив и областа няма грипна епидемия, медиците предупреждават, че след грип значително се увеличават тези заболявания и са с по-тежки усложнения. Най-вече защото грипният вирус намалява общия имунитет на целия организъм и всички усложнения след това протичат по тежко.

Медиците съветват да се избягват посещенията на обществено-масовите мероприятия и струпването на много хора в затворени пространства, освен това топлото облекло също е важно и най-често простудата на краката води до възпалителни заболявания на горните дихателни пътища.

 

Top