Ботев започва да изпълнява предписанията на БФС за Коматево

Комисия от БФС начело с Павел Панов и Неделчо Михайлов инспектира вчера базата на Ботев (Пловдив) в Коматево. Посещение­то бе свързано с лицензирането на съоръжението за мачовете от предсто­ящия шампионат. От комисията са дали своите предписания, които клубът трябва да изпъл­ни, съобщава „Тема спорт“.

До 30 юли „жълто-черните“ ще направят нужни­те корекции, за да изпъл­нят изискванията. Ще се работи по три главни предписания.

Първото е обособяването на нова клетка за гости, тя ще бъде изградена в единия край на трибуна „Юг“, къде­то досега се настаняваше най-върлата част от привържениците на „ка­нарчетата“. Новата клет­ка ще разполага с триста места и на практика ще се намира до настоящия сектор за привърженици на противниковия отбор, където при нужда ще се влиза, когато на Комате­во ще гостуват отбори с по-големи агитки. Зад вратата пред трибуна „Юг“ ще бъде обособена бу­ферна зона. Досегашният сектор за агитката на Ботев пък ще бъде разши­рен допълнително към сектор „А“ на стадиона.

Второто предписание е да се изградят предпазни огради от плексиглас пред сектор „А“ (централната трибуна). А там трябва да бъде направен и специ­ален сектор за служебни лица.

Третото предписа­ние е свързано с осигуря­ването на спокойствие на щабовете на отбори­те по време на мачовете. За целта резервните ска­мейки ще бъдат премес­тени на срещуположния сектор „В“, където няма да има проблеми заради лип­сата на зрители по три­буните.

Иначе до 20 ав­густ ще бъде монтирано новото осветление на ба­зата в Коматево. Възмож­но е да се наложи поне един мач от новия шам­пионат да бъде изигран на друг стадион, като най-вероятната дестинация е националният стадион „Васил Левски“ в Со­фия.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top