БЧК започва кампания за дарение на дрехи

Иновативна система за ефикасно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти  ще се реализира за пръв път в България. Кампанията за популяризиране на тази система, която вече 25 години действа в западна Европа е на Областният съвет на Български Червен кръст – Пловдив, в партньорство с фирма „Хюманита“.

Инициативата ще обхване постепенно териториятa на цялата страна, чрез поставяне на специални брандирани със знака на БЧК контейнери за дарение на дрехи и текстилни продукти. Контейнерите ще бъдат разположени на ключови места в града, включително училища, детски градини, обществени, корпоративни и частни сгради и институции.

Кампанията е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни и чрез своето участие да помогнат за стимулиране на дарителството, опазването на природните ресурси и запазването на ценни суровини за обществото и икономиката вместо депонирането им.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден утре (1 март) от 10:30 часа в Многофунционалния център на БЧК, ул. „Изток” № 48.

 

Подобни статии

Top