БЧК отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец

БЧК в Пловдив организира благотворителна акция по кръводаряване

Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май ще бъде отбелязан и в Пловдив, съобщиха от БЧК.

Ние честваме силата на хуманността и на хората, които помагат на другите хора – в светлината на прожекторите по време на кризи и зад сцената – в нашето ежедневие, допълниха от червенокръстката организация.

Тази година Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е посветен на 50-годишнината от приемането на фундаменталните принципи на Движението и е под надслов „Нашите принципи в действие“: хуманизъм, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство, универсалност.

Областният съвет на БЧК-Пловдив ще проведе следните инициативи за честване на празника:

  • На 08 май 2015 г. /петък/ от 11,30 часа в сградата на Секретариата на Областен съвет на БЧК – Пловдив на ул. „Кракра” № 6 ще бъде проведена пресконференция и ще бъдат връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Пловдив и областта.
  • На 8 Май 2015 г. /петък/ от 10,30 часа в зала «Компас» на Пловдивски университет «Паисий Хилендарски» ще бъде проведен научен семинар на тема „Въведение в Международното хуманитарно право”
  • Общинските организации от област Пловдив ще организират празнични представяния и срещи с членовете, доброволците, институциите и местните власти, които ги подкрепят по места.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top