БЧК раздава храни в „Западен“ (СНИМКИ)

Българският червен кръст започна раздаването на хранителни продукти в „Западен“. Общо 471 души от района имат право да участват в програмата „Предоставяне на хранителни пакети“, осигурена от „Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица“, съобщи кметът Димитър Колев.

Най-малко 50 души преминаха през пункта и получиха своите пакети само до обяд през първия ден на кампанията. Хранителните продукти ще се раздават от доброволци всеки работен ден до 29 януари от 9 до 14 часа в залата на районното кметство.

Право на помощ имат гражданите, които са получили целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон. Всеки, който е в предварително подготвените списъци, ще получи брашно, спагети, компот, конфитюр и леща, като общото тегло на продуктите за всеки нуждаещ се възлиза на около 13 килограма храни. За целта е нужно лицето да се яви и да представи документ за самоличност.

Организаторите от БЧК благодариха на кмета на „Западен“ Димитър Колев за предоставеното помещение и за осигурените отлични условия за раздаване на помощите.

Подобни статии

Top