Българинът и децата му в Непал са живи, пътуването било с възпитателна цел (СНИМКИ)

11198516_1622231517993239_1385330775_n

Българинът Стоян Маринов и трите му деца са живи след като преживяха опустошителното земетресение и лавини в Хималаите. От 2 дни Стоян, синовете му Марио и Теодор и дъщеря му Магдалина не даваха никакви признаци, че са оцелели.

Той обаче се появи и публикува десетки снимки от региона, а целта му е да си купи палатка, в която той и семейството му да продължат да живеят. Те се намират във Фериче, на 4200 метра надморска височина. Оказва се, че 43-годишният българин е довел децата си в Непал с възпитателна цел.

Той не искал поколението му да расте като типичните консуматори, а да им покаже че има и друг начин на живот – с връзка с природата и със земята.

„Не искам да гледат по телевизията мазни политици. Нито пък да имат пътешествие само по Дискавъри чанъл. Нито пък да си бодат очите в интернет с тъпи игри”, казва Стоян.

В момента всички експедиции на Еверест са отменени. Оцелелите катерачи се извозват с хеликоптери, които дори не смеят да изгасят двигателите си. В същото време стана ясно, че се изпраща специален испански самолет за българите с полет от Мадрид, през Непал и до София. Нашите обаче не искали да се качват на него, а ще се приберат с вече резервираните си полети.

Снимки: Фейсбук

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top