България във втора урна за жребия за Лигата на нациите

БФС с делегация от петима души, ще я води Михаил Касабов

България попадна във втора урна за предстоящия жребий за новото издание на турнира Лига на нациите. Жребият ще се тегли в четвъртък, 8 февруари, от 18:30 часа наше време, а „лъвовете“ са в Дивизия С.

Това означава, че националите със сигурност не могат да попаднат в една група с отборите на Азербайджан, Косово или Фарьорските острови.

Разпределение на урните за Лига на Нациите в Лига С:

Урна 1: Румъния, Швеция, Армения, Люксембург

Урна 2: Азербайджан, Косово, България, Фарьорски острови

Урна 3: Северна Македония, Словакия, Северна Ирландия, Кипър

Урна 4: Беларус, Гибралтар/Литва, Естония, Латвия

Европейската футболна централа (УЕФА) промени формата на надпреварата. От всяка група продължават по два тима, като ще се играят четвъртфинали, полуфинали и финал. Третият в групата играе плейоф, а последният отпада в по-долната дивизия.

Първите два кръга са на 5 и 8 септември тази година. Елиминационната фаза започва през 2025. Четиримата победители в Лигата на нациите, ако не са си подсигурили участие на Мондиал 2026, ще имат шанс да го направят през плейофи.

Изпълняващият функциите президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор Борислав Попов и началникът на международния отдел на централата Ивета Банкова Стоянова ще представляват България на 48-ия редовен конгрес на УЕФА, който ще се проведе на 8 февруари в Париж.

Националният селекционер Илиан Илиев и техническият директор Георги Иванов пък ще се присъединят към тях на жребия за турнира Лига на нациите на същия ден.

Източник: БГНЕС, БФС